Hagaviken                        En härlig plats i Norrbotten

Det kom ett mejl från Svea Travel med erbjudande om två lediga platser till Seniorresan till Phuket i oktober 2013. Det är 30 år sedan vi var i Thailand senast så det passade bra in och det borde inte vara alltför varmt där i oktober. På sin hemsida har Svea Travel många lovord från tidigare resenärer om hur man tar hand om sina gäster under vistelsen i Phuket.

På bilden presenterar de sig själva:
 


Vi har tidigare rest med en annan mindre resebyrå, med mycket bra service, flera gånger så det var med spänning vi såg fram emot den här resan till Phucket. Jeanette och Dennis uppfyllde med råge sina löften. De var närvarande varenda dag på utflykter som ingick i resan och ställde upp på i stort sett alla önskemål som framfördes av de som var med på resan. De har döpt den här resan till Seniorresan till Phuket och genomför den en gång på våren (april) och en gång på hösten (september/oktober). Om Du har funderat på att resa till Thailand och ön Phuket är Svea Travel ett mycket bra alternativ med en mycket bra service på platsen av Jeanette och Dennis.

Du kan läsa mer om deras verksamhet och om kommande Phuketresa på deras hemsida.
 

För den som gillar värme och temperaturer på drygt 30 grader under dagen och 25-28 på natten är Phuket ett bra resmål. Vattnet i poolerna vid hotellet där vi bodde, Kata Palm Resort & Spa, och i havet en bit därifrån var runt 30 grader varmt så det blev mycket badande under de veckor vi var där. Dagarna var med ett enda undantag bra men på kvällar och nätter regnade och blixtrade det. Det var kanske bra för luften blev betydligt bättre efter dessa häftiga regn.
 
Här följer några bilder från den här resan:
 

Hotellet vi bor på är av hög klass och har en luftkonditionering som fungerar perfekt.

Övre bilden är vid infarten från gatan och byggnaden i bakgrunden är hotellets friliggande huvudrestaurang.

Den undre bilden skulle ha visat hotellets ingång om inte växtligheten hade varit i vägen.

 
   

Det var i den här poolen vi höll till de dagar då det inte var utflykt till något annat ställe. Den låg nedanför vår balkong på tredje våningen men vi såg den dåligt därifrån på grund av för mycket växtlighet.

 
   

 

 

 

 

Hotellet hade ytterligare en pool på området. Den var byggd på ett annorlunda sätt med en liten ö i mitten som man kunde simma runt. Det var mycket växtlighet runt den här polen så det var ett bra alternativ att ligga här om man ville gömma sig litet.

 
   
   
 

 

Hotellet hade tre restauranger. En för frukost, som ingick i rumspriset, och som låg en våning under lobbyn och alldeles bredvid en av poolerna. En mindre för lätta luncher och huvudrestaurangen i en egen byggnad bredvid hotellet.

Bilden ovanför visar lunchrestaurangen. De till höger är från huvudrestaurangen där det är dukat för buffé på en av bilderna. Hälften av borden var under bar himmel så huvudrestaurangen var väldigt väderberoende.

Det fanns massor av matställen i närområdet så hotellets personal såg oss sällan på kvällstid.

   
   

Karon view point ligger en bit norrut från Kata. Vi stannade till ett tag där för att kolla utsikten. Bilderna över och under texten är från det området.
 

   

Som i alla asiatiska länder finns det naturligtvis tempel i Thailand också. Härunder följer några bilder från de två vi besökte under en rundtur.
 

   
   
   
Högt upp på ett berg finns en gigantisk Buddha som är mer än 30 meter hög. De fyra bilder som följer är tagna från det berget.
 
   
   

Ett svensk par har byggt en bangolfanläggning som just nu ligger långt ut i buschen. Vägarna dit är bedrövliga men ändå tycks anläggningen ha gott om besökare till bangolfen och den restaurang som finns i verksamheten.

 Det pågår arbeten med att färdigställa vägen så det finns hopp om en ytterligare tillströmning av gäster så småningom.

 
   

Den långriggade motor som drev den båt vi färdades i ut till en mindre ö är ganska vanlig i Asien. Den är fäst vid båten enbart på en punkt och propellern, som är kedjedriven, finns flera meter bakom båten. Bilderna som följer är från den ö vi besökte och från färden dit. Den sista bilden är en båt som sysslade med dykning. Den var till salu om någon funderar på att starta företag där nere.
 

   
   
   

Soi Dog Foundation är en organisation som tar hand om hundar och katter som far illa. För att förhindra stor ökning av herrelösa hundar/katter kastreras de av veterinärer inom organisationen. Det finns hundar där för adoption, vissa sätts tillbaka i det område de kommit ifrån efter behandling medan andra får stanna resten av livet hos organisationen då de inte bedöms klara sig själva ute på gatorna.

Det var regnigt den dag vi var på besök i anläggningen för att överlämna den gåva gruppen donerade till verksamheten.
 

   
   

Kata Beach är en ganska liten strandremsa med sparsam service. Det fanns läskedrycker och glass att köpa.
Toaletter saknades helt.

Om man vill ha bra service får man ta sig till stranden norr om Kata, Karon Beach, där servicen är betydligt bättre. Att åka taxi i Thailand är billigt så det är enkelt att förflytta sig dit man vill. På bilderna ser Du den service som fanns där hotellet hade sina stolar.

 
   

Vår ständige chaufför av minibussen ville visa oss var han var uppväxt. Hans pappa med medhjälpare hade i båten som syns på bilden under tidig morgon fiskat 300 kg räkor så han var väldigt stolt över sin fars prestation.

På den andra bilden ser Du verkstaden som reparerade de långriggade motorerna som används av alla fiskare.

 
   

Utöver det som visats här var vi på besök i Phuket Fanta Sea Park och såg en teaterförställning i
Palace of the Elefhants Theater. Där fick vi inte filma eller fotografera men det finns en del att titta på om man använder Google för sökning.

Vi var även och tittade på Phuket Simon Cabaret, Ladyboy show in Phuket. En cabaré utförd av enbart män. Här rådde också fotoförbud men det finns ett smakprov på You tube som Du kan titta på via denna länk.

Sammanfattningsvis var resan till Phuket lyckad även om jag och min fru tyckte det var i varmaste laget på dagarna. Man äter middag för ungefär halva priset mot hemma. Drycken, öl eller vin, var det som kostade mest men totalt blev det ändå aldrig mer än hälften mot i Sverige.

   
Till Arkivet