Hagaviken                        En härlig plats i Norrbotten


I månadsskiftet November/December 2008 var jag som gäst med på en konferensresa till
Oman.
(Tyvärr blev en del bilder genom felhantering en aning suddiga.)

Klickbara miniatyrer
 


Den här resan hade en avgångstid 21:30 från Arlanda men kom iväg först ca 1½ timme försenat. En mellanlandning för tankning och lastning av mat var planerad på Cypern. Där blev vi sittande i planet i drygt 2½ timme som skylldes på arabisk byråkrati gällande överflygningen av Saudiarabien för att komma till Oman. Vi kom fram mer än 3 timmar försenade.
Vi bodde på Hotel
Crowne Plaza i Salalah. Det är ett högklassigt hotell (*****) med stora rum, bra air conditioning, flera ställen att äta på och en mycket bra utemiljö med flera poler och alldeles vid stranden av Arabiska sjön. Vill Du veta mer om hotellet - klicka på namnet.
Vi hade tänkt göra en resa över 2 dagar till Dubai men det gick inte att genomföra på grund av krångel med visum.
När vi anlände till Salalah tog myndigheterna hand om våra pass som vi skulle få tillbaka efter 3 dagar. Om vi hade åkt till Dubai skulle samma procedur genomföras när vi återkom och då hade vi varit utan pass när vi skulle åka hem igen.
 

 


Om man vill ligga still inom hotellområdet och bara lata sig är Salalah och Crowne Plaza ett perfekt ställe med 30 grader varmt i stort sett året runt. För att äta är man hänvisad till hotellets alternativ så det behövs en stor reskassa då det är relativt dyrt.
Vill man utanför hotellet se något annat än öken och stora mängder av Dromedarer ska man inte åka hit utan välja ett annat resmål
 

Till Bildarkivet