Hagaviken                        En härlig plats i Norrbotten

Dominikanska Republiken
Klickbara miniatyrer

Ankomsten till hotellet skedde med buss. Redan vid entrén kunde vi se att det var klass på hotellet. Entréplanet, rummet liksom det som sågs från balkongen var fullt acceptabelt även om vi inte såg något vatten därifrån.


Hotellet, som egentligen var en mängd hus i två och tre våningar hade en fin trädgård och en enorm pool. Stranden var i direkt anslutning och ingick i hotellet.

Huvudmatsalen på vårt hotell var det heller inte något fel på.


En dagstur in i Haiti gjorde vi också. Lunchen var väl inte av samma klass som på vårt eget hotell. På vägen såg vi ett bageri som också avvek en del från det vi är vana med.
Det var marknad i byn vi besökte och jag blev illa berörd av det jag såg. Killen som livnärde sig på att äta krossat glas och elda i munnen klarade sig nog hyfsat bra. Men resten av folket?
 


Bilder från en gummiverkstad, affär, romfabrik och ytterligare ett exempel på restaurang.
 

Ett par naturbilder som avslutning.


Hotellanläggningen som vi bevistat ingår i RIU-kedjan och ligger i Puerto Plata i nordvästra delen av Dominikanska Republiken. I direkt anslutning efter stranden ligger ytterligare två systerhotell. Samtliga hotell är "all inclusive" och håller mycket hög klass. Middagen var man tvungen att äta på det hotell man bodde på men alla andra måltider och vad man nu ville dricka fick man hämta från vilket ställe som helst inom den stora trehotellsanläggningen. I stora restaurangen fick vi ett bord tilldelat vid första besöket och detta bord var sedan reserverat under resten av vistelsen för vår räkning. Ville man äta middag på någon av de mindre, specialiserade restaurangerna fick man beställa bord i förväg.
 
På bilden från romfabriken finns sju killar. Sex av dem sätter på korken till den fyllda flaskan och den sjunde som står upp slår ner korken ordentligt med en liten gummiklubba innan flaskorna hamnade i maskinen som gjorde gängningen i korken genom pressning.
 
Vi hade en taxi med chaufför för guidning i stan och det fungerade väl.

Till Bildarkivet