Hagaviken                        En härlig plats i NorrbottenNyår och första halvan av Januari 2009 var vi gäster på
Verde Club Hotel Boa Vista som finns på Boavista, en av Cap Verdeöarna

Klickbara miniatyrer
 


Cap Verde är en ögrupp cirka 40 mil väster om Afrika på den sextonde breddgraden. Det är ett tämligen nytt resmål med charter från Sverige så det var litet av chansning när vi valde att åka hit. Hotellet vi ville bo på (ett Riu hotell) var fullbokat så vi fick ta ett alternativ som ansågs lika bra och av researrangören klassat som FFFF. Det var ett "all inclusive" koncept som nästan är ett måste när man far till sådana här platser.

Boendet på det här hotellet var utmärkt. Det var stora rum och servicen sköttes alldeles utmärkt av de som jobbade på den avdelningen. Vi var två par som bodde grannar med varandra och öppet mellan rummen så tillsammans hade vi två sovrum, två ytterligare rum,  två stora badrum och inte mindre än fyra balkonger.

Miljön runt hotellet var också godkänd med stora pooler och en fin sandstrand mot havet. Det fanns också en hel del underhållning för de gäster som kunde italienska och det var nog 90% av gästerna som var från Italien.
 
Vädret var inte bra med under 20 grader varmt på nätterna och ca 25 grader på dagen. Det blåste ordentligt varenda dag och vindarna var kalla.

Den stora katastrofen var mathållningen. Den som ville äta pasta varje dag till såväl lunch som middag hade nog inte några problem men vi övriga som ville ha annat hade problem. Det kött och den fisk som serverades var under all kritik. Ingenting var stekt eller kokt tillräckligt länge utan serverades halvrått. Som tur var fanns det soppa varje dag som var utmärkt så det blev mycket av den varan under vistelsen på hotellet.
 


Tätorten Sal Rei ligger ca 10 km från hotellet. Där bor ca hälften av öns totalt 5 000 invånare. Alla bilar på ön var fyrhjulsdrivna vilket sannolikt är ett måste då vägar i princip saknas. De vägar som fanns var i mycket dåligt skick och den mesta körningen skedde i terrängen.

Dagens fiskeskörd såldes ur baljor stående på en stenmur och där fanns även skomakaren som lagade skor som vi här hemma säkerligen hade förpassat till soptippen för flera år sedan. Hos läkaren köade man ute på trappan.

Butiker fanns det inte särskilt många av. Nästa allt var koncentrerat till den länga som syns på sista bilden till höger.

Vi fick i alla fall med oss hem ett träarbete som minne från den här resan.
 


Konceptet "all inclusive" innebär att hotellet kostnadsfritt ska tillhandahålla såväl mat som drycker, inklusive lokalt vin och andra alkoholhaltiga varianter. Det mesta fanns att tillgå under första veckan men sedan tog det slut. Det här hotellet får inte godkänt då de inte kunde leverera varken mat eller drycker i enlighet med de åtagande "all inclusive" innebär. Researrangören, Fritidsresor, har klassat hotellet som FFFF vilket är mycket märkligt.
 
Nu har vi varit på Cap Verde och det var både den första och den sista gången vi åker dit.
 

Till Bildarkivet